VPRO presenteert EEN AVOND OM OP TE ETEN

Fotograaf Kadir van Lohuizen (Food for Thought) neemt ons aan de hand van zijn foto’s mee in het maakproces en de dilemma’s achter zijn spectaculaire reis door ons voedselsysteem. Tijdens de show in Den Haag wordt hij vergezeld door culinair historicus Kiriko Mechanicus. Zij schijnt haar licht op het project van Van Lohuizen en doet ook een smaakmeditatie met de zaal.

Kok Noni Kooiman (Paramaribo pepers) neemt de wok mee het podium op als zij vertelt over wat ze tijdens het koken in Suriname op bezoek bij verschillende bevolkingsgroepen heeft geleerd over de Surinaamse tradities.

Regisseur en filmfanaat Martin Koolhoven (De kijk van Koolhoven) houdt een lezing over hoe filmmakers de Nederlandse eetcultuur hebben gevangen in speelfilms.

De culinaire kennis van het publiek wordt getest in de Mes en Vork Quiz.

Sign up
Spreeek - Den Haag in Debat